Како да

Како да ги синхронизирате податоците помеѓу Mac, компјутери и nas низ целиот свет

Како да ги синхронизирате податоците помеѓу Mac, компјутери и nas низ целиот свет

Иако BitTorrent е често поврзан со нелегално споделување на датотеки, нема ништо незаконско во BitTorrent Sync. Безбедна е и лесна синхронизација на податоците!

Основната идеја е да користите BitTorrent Sync за да имате точно исти податоци на сите ваши уреди - тие дури започнаа и мобилен проект.

Синхронизацијата се врши преку шифрирани врски Peer-to-Peer. Нема сервери помеѓу кои ќе добијат увид во вашите податоци (размислување за ПРИЗМОТ).

1. Инсталирајте BT Sync

Преземете ја Синхронизацијата на BitTorrent на http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html (едноставно google BitTorrent Sync)

Таа е достапна за уредите Mac, Windows, Linux & N (etwork) A (tached) S (torage)

2. Синхронизирајте папка

Откако ќе го инсталирате, можете да додадете папки во BitTorrent Sync, што сакате да ги синхронизирате.

Додавањето папка е прилично лесно. Генерирајте тајна и изберете ја папката што сакате да ја синхронизирате.

Нема ограничување во случај на големина на датотека или папка. (Една од моите папки што ја чувам синхронизирана е 1,5 терабајт податоци ....)

За да ја синхронизирате оваа папка на друг уред, едноставно копирајте ја тајната и залепете ја на другиот уред во синхронизација на BitTorrent и (изненадете) изберете папка. Двете машини веднаш ќе започнат со синхронизација!

Во случај да има грешка во синхронизација бидејќи истата датотека е уредувана офлајн на различни уреди, BitTorrent Sync ќе ги создаде и двете верзии на оваа датотека на сите машини за да можете да ги споите!

3. Повеќе опции за споделување

Кликнете со десното копче на глувчето и изберете „Покажи ги преференциите на папките“ за да прикажете повеќе опции за споделување. Explainе ги објаснам овие во следните чекори.

Во случај да сакате да споделувате податоци со пријателите, но не сакате тие да можат да ги менуваат податоците, ќе најдете и „Тајна само за читање“ што може да ја користите за споделување.

... и во случај да не сакате да ја пренесат тајната, можете да генерирате „Еднократни тајни“ што само едно лице ќе може да ги користи во следните 24 часа

4. Автоматско синхронизирање BT

Треба да овозможите „Започнете ја синхронизацијата на BitTorrent кога ќе започне Mac (или компјутер или NAS)“, така што апликацијата исто така ќе работи по исклучување или рестартирање.

Отсега па натаму, сè додека имате локална мрежа или Интернет-врска, BT Sync ќе ги одржува вашите датотеки синхронизирани на сите ваши уреди

Автоматски Безбеден Бесплатно. Било која датотека. Околу светот. Лесен за користење.


Погледнете го видеото: Robots replacing human workers may leave millions out of job (Јануари 2022).